Klímakarbantartás
Split klíma
Klímaszerelés
Klímagarancia
Klíma - otthon
Épületklíma
Klíma - otthon
Klímajavítás

Telefon: +3620-566-2079

E-mail: info @ karpatiklima.hu

Kárpáti Klíma Klímaszerelés

Klíma kiválasztás

A megfelelő légkondícionáló berendezés kiválasztása nagyon fontos, ezért munkatársainkkal konzultálva már a kiválasztásnál is segítséget nyújtunk.

Klímaszerelés

A klímaszerelést, telepítést az egyeztetett időpontban végezzük a lehető legnagyobb körültekintéssel. Kollégáink rendelkeznek a szükséges hatósági igazolásokkal.

Klímaszerelés röviden


Munkatársaink készséggel állnak rendelkezésre, hogy az Ön számára a megfelelő légkondícionáló készülék kerüljön megvásárlásra.

A készülék kiválasztását követően a klímaszerelési munkálatok megkezdése előtt szükséges minden esetben egy helyszíni felmérés, ahol az Ön igényeinek megfelelő megoldásra törekszünk. Figyelembe kell venni, hogy az Ön környezetének se okozzon a berendezés működése kellemetlenséget, így javasoljuk, ha a kültéri egységet „közös” falfelületre, közvetlen szomszéd ablak közelébe kívánja elhelyezni, úgy ebben az esetben írásos beleegyezést kérjen a későbbi félreértések elkerülése végett.


Ezután Önnel együtt végigbeszéljük a kültéri és beltéri egységek helyét és az őket összekötő rézcsövek és elektromos vezetékek útvonalát, a kondenzvíz elvezetését, az elektromos betáplálás kiépítését a klímaszerelés egész folyamatát.


Amikor a klímaszereléssel végeztünk, azután kerül sor az összekötésre majd a vákuumozásra és a hűtőközeggel való feltöltésre (nem minden esetben van erre szükség, abban az esetben kell tölteni, ha a csőhossz indokolja azt). A hálózati tápellátást biztosító vezetékek bekötése után elindítható a klímakészülék amit ilyenkor nyomásmérő műszerekkel ellenőriznek munkatársaink, hogy az előfordulható terhelés esetén is megbízhatóan működjön a készülék.

 

Egy átlagos klímabeszerelés készüléktől függően 3-4, esetenként akár 5-6 órát is igénybe vehet. Ezt figyelembe véve érdemes mihamarabb foglalni időpontot a klímaszerelésre, hisz naponta átlagosan két telepítést végzünk és a kiemelt nyári időszakban sok embernek jut eszében szinte egy időben klímabeszerelést kérni. Így előfordulhat, hogy amikorra Ön tervezte már nem tudunk telepítést vállalni.

 

Ezért javasoljuk, hogy még a nyári dömping előtt, kora tavasszal vagy akár a kora őszi napokban végeztesse el a klímaszerelést, így mire beköszönt a nyári kánikula, Önnek már csak be kell kapcsolnia a készüléket és élvezni jótékony hatását. A légkondícionáló készülék beszerelését és tesztelését követően ne felejtse el a garanciális feltételeket is átbeszélni munkatársunkkal.

 

Garancia

A gyártó csak abban az esetben vállal garanciát a készülékre, ha a klímaszerelés szakszerűen lett elvégezve és a klímakészülék üzembe helyezését regisztrált szakember végezte el. Ezért a jótállási jegyen fel kell tüntetni az üzembe helyező klímaszerelő nevét és szerelésre jogosító F-gáz azonosító számát. A garancia csak kitöltött üzembe helyezési igazolás esetén érvényesíthető.

A 14/2015. (II.10.) Korm. rendelet értelmében, R410A és R32A hűtőközeggel rendelkező klímaberendezés felszerelését és beüzemelését kizárólag érvényes F-gáz azonosítóval rendelkező szakember végezheti el!

Klímakészülék javítása

A hibás készülék bejelentése után kollegáink a megbeszélt időpontban a helyszínre érkezik. A hiba megismerését követően ha lehetséges, a helyszínen azonnal megkezdi a klímakészülék javítását. Ehhez segítséget nyújthat, ha előzetesen telefonon vagy írásban meg tudja adni munkatársainknak az Önnél üzembe helyezett klímakészülék pontos típusát és a telepítés időpontját (elég ebben az esetben a telepítés éve).


Amennyiben a vizsgálat alapján csere alkatrészre lesz szükség vagy a hiba nem javítható a helyszínen, esetleg a klímakészüléket javításhoz le kell szerelni és szervízbe szállítani, ilyenkor munkatársunkkal tudja a következő kiszállás időpontját megbeszélni.

 

Klíma karbantartás és klímajavítás

A felszerelt és üzembe helyezett készülék(ek) karbantartását évente kétszer tavasszal és ősszel szükséges elvégezni!
Fontos ha,

 • egészségesen akar klímát használni
 • nem akar több áramot fizetni
 • szeretne egészséges környezetben élni
 • szeretné, hogy megmaradjon a készülék garanciája, akkor muszáj szakemberre bízni ezt a feladatot is.

A klímakészülék üzemeltetése során nagy mennyiségű levegő áramlik át a hőcserélőn, ami levegőből különböző szennyeződéseket hoz magával. Ezek a szennyeződések idővel lerakódhatnak a hőcserélők felületén, ami károsítja a berendezést és annak optimális működését. Ezért ha egészséges környezetben kíván élni, akkor a karbantartást mindig végeztesse el szakemberrel és így megmarad a készülék garanciája is.

A split klíma szakszerű tisztítása megakadályozza, hogy a készülékben egyébként legtöbbször ideális életkörülményekre lelő mikroorganizmusok megtelepedjenek, elszaporodjanak, és a berendezések által folyamatosan keringetésre kerüljenek a beltéri levegőben. A legelterjedtebb (penész)gomba fajok mellett baktériumok is megjelennek a beltéri egységek hűtőbordáin kialakuló vékony filmrétegen, illetve a csepegővíz-tálcán. A legismertebb, kifejezetten a légkondicionálókhoz köthető baktériumtörzs a legionella, amely atípusos tüdőgyulladást okozhat.

 

A beltéri egységek tisztítása:

 

 • Porszűrők portalanítása, lemosása.
 • Szűrőbetétek lemosása, (szükség szerinti cseréje)
 • Amennyiben indokolt a készülék teljes szétszerelése, tisztítása.
 • Vegyszeres kezelés, fertőtlenítés
 • Hibaellenörzés

A kültéri egység ellenőrzése:

 

 • Sűrített levegős tisztítás
 • Csatlakozók ellenőrzése
 • Gáznyomás mérés
 • Kültéri egység hőcserélőjének átmosása
 • Hibaellenörzés

 

Hívjon minket:

+3620-566-2079

Responsive

Klímaszerelés Budapest

Daikin klíma klímaszerelés
Midea klíma klímaszerelés
Hitachi klíma klímaszerelés
LG klíma klímaszerelés
Samsung klíma klímaszerelés
Panasonic klíma klímaszerelés